Песков: Възможна е среща между Путин и Зеленски

NetNews

Москва не отказва среща между президентите на Руската федерация и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски, но е невъзможно да се проведе без подготовка. Това каза пред журналисти в петък прессекретарят на президента Дмитрий Песков, съобщава ТАСС, предаде BG ON AIR.

„Тук позицията не се е променила по никакъв начин. Вие добре знаете позицията на руския президент: никой не отказва възможността за такава среща, но тя трябва да бъде подготвена“, каза още говорителят на Кремъл, цитиран от „Труд“.

Прессекретарят на държавния глава подчерта, че „подготовката за тази среща може и трябва да се изразява единствено в разработването на подходящ документ, споразумение, което след това да бъде финализирано на най-високо ниво“.

Той подчерта, че „едва ли е възможно да се проведе среща без подобни подготвителни действия“.

Що се отнася до изготвянето на такъв документ, според Песков няма напредък в тази посока.

„Нашите условия са добре известни, ясно са формулирани и поставени на хартия, всичко това е предадено на украинската страна. Няма отговор“, коментира Песков.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Над 5,7 млрд. лв. ще се инвестират чрез МРРБ за справедлив преход

Няколко инструмента за над 5,7 млрд. лв. ще управлява регионалното министерство до 2027 г. за постигането на справедлив преход и конвергенция на регионите. Това съобщи вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов на конференцията „След утрешния ден: Политики за растеж“. Вицепремиерът представи политиките за регионално развитие, свързани […]