Петков за „руския шпионаж“: Понамирисва на чинно изпълнена поръчка

NetNews

Седми изгонен руски дипломат за 3 години. Две посолства (САЩ и Великобритания) реагираха преди българското, официално изявление. Понамирисва на чинно изпълнена поръчка. Това написа в своя профил във Фейсбук лидерът на ПП АБВ Румен Петков. "Това не скрива шкафчето с милиони евро, нито безчинствата на Гешев. Следващото правителство има първия си шанс – възстановяване на отношенията ни с Русия", завършва поста си Петков.

Москва реагира светкавично на новината, че за пореден път тази година България гони техен дипломат, заподозрян в шпионаж, какво твърди главният прокурор Гешев и МВнР.

По думите на видни руски политици и анализатори става въпрос за нагаждане и обслужване интересите на НАТО. Руското посолство е София също отговори. Те определиха обвиненията като безпочвени.

Друга двама членове на ПП АБВ също изразиха реакции след новината. Според Любомира Ганчева – зам.-председател на партията – това е грубо погазване на дипломатичните принципи. По думите на д-р Пламена Заячка – шпиономанията на българските власти е безгранична, амбицията безкрайна, глупостта – безумна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В тази държава са поставени над 1 млн. ваксини

Над един милион от разработените в Китай 3 вида ваксини срещу коронавируса са инжектирани от юли насам. „Не са налице данни за сериозни неблагоприятни ефекти. От юли се провежда доброволна ваксинация на хора от високорискови групи, които са дали своето съгласие. Досега са инжектирани над 1 млн. дози. Наблюдаваме и […]