Петков и Столтенберг: Алиансът да е подготвен и за влошаване на ситуацията

NetNews

Петков и Столтенберг: Алиансът да е подготвен и за влошаване на ситуацията

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков проведе днес видеоконферентен разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Двамата обсъдиха актуалните развития, свързани с продължаващото струпване на руски войски по границата с Украйна, съобщиха от МС.

Беше споделено виждането, че дипломатическите усилия за деескалация трябва да продължат, но в същото време Алиансът трябва да бъде подготвен и за евентуално влошаване на ситуацията.

Министър-председателят информира генералния секретар за решението на правителството да допринесе за колективната отбрана чрез изграждане на българска батальонна бойна група с възможност за попълване на дефицитите от страни-членки при необходимост.

В хода на разговора отново беше потвърден водещият принцип в НАТО – всяко решение трябва да е подкрепено от обществото и правителството в съответната страна-членка.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Къде се изгуби? Жената Ким Чен Ун се появи за сефте от септември

Съпругата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун – И Сол Джу, се появи по държавните медии за пръв път от почти пет месеца. Откакто пандемията започна, управляващото семейство намали до минимум обществените си изяви, предаде Ройтерс. Ким и И посетиха художествен спектакъл в Театър „Мансуде“ в Пхенян, с който беше […]