Петков категоричен: Няма разцепление в коалицията

NetNews

Няма разцепление в коалицията, но това, което сме обещали е, че ще работим принципно. Тази мантра стабилност на всяка цена, не е там. При нас е стабилност, когато спазваме принципите които сме обещали. Това заяви премиерът Кирил Петков в Раднево, предаде БГНЕС.

Петков коментира и избора на управителна БНБ. „За нас не беше добра стъпка, когато нямаме обединение около една личност, да протича гласуване. По-разумно беше всеки да даде крачка назад. Не бързаме за никъде. Най-вероятно днес кандидатурата няма да бъде подкрепена”, каза Петков.

За кораба с български моряци Петков коментира:

„Щом се успокои боят, един от моряците беше отишъл до руската част и когато те дадоха час и половина прозорец, го съгласувахме и военно разузнаване ги поеха от там“. Хората са в безопасност, съобщи още Петков.

Ние сме се придържали винаги към коалиционното споразумение и съществуващата рамкова позиция за РСМ. Няма никакъв документ, който аз да съм подписвал от българска страна, коментира премиерът появилата се информация, че в РСМ има подписан документ от българска страна и за това, че предстои той да посети РСМ.

Аз отивам за да покажа силната задача на българското правителство българската общност в Македония да бъде подкрепена, но се радвам да кажа, че аз вярвам, че и в момента правителството на РСМ също осъзнава какъв голям приоритет е това за България и работим заедно да се вдигне приоритетът на тези хора в македонското общество, подчерта Петков. Така че затова, че утре ще бъдем толкова много хора от толкова различни партии там, показва една подкрепа за българската общност и едновременно с това се надявам това, което всички сме го изявили, че РСМ трябва да бъде част от Европа, да се движим и от двете страни на границата, прогресивно в тази посока, каза Петков.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямболският 42-ри механизиран батальон – с инициативи за бойния си празник

Командването и личният състав на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада, организираха за приятелите на батальона турнир по стрелба по случай бойния си празник – 19 април.
стрелби празник на 42 батальон ямбол