Петков на крака в Прокуратурата с 19 имена, иска разследване

NetNews

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков се яви на разпит във Върховната касационна прокуратура. Той е призован от държавното обвинение във връзка с имената, които обяви в публичното пространство и според него са в основата на престъпността у нас.

Премиерът каза, че списъкът, който носи, съдържа 19 имена.

Още по темата

9 фев 2022 10:34

332

9 фев 2022 07:22

91

Не го намирам като натиск, намирам го като излишен пиар от тяхна гледна точка, коментира той на влизане, но посочи, че се надява на разследване, след като лично носи информацията, събрана от екипа му.

По-рано президентът Румен Радев определи разпита като „институционално изнудване“.

По думите на Петков това са хора, които отдавна са в публичното пространство, но изрази съжаление, че по този начин Прокуратурата има нужда да се предоставя информация и не може сама да си „напише домашното“.

Премиерът каза още, че не е дошъл да казва кой е виновен и кой не, а идва да попита дали държавното обвинение е направило всички стъпки и дали си е свършило работата.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Базарът на мартеници в Ямбол започва на 17 февруари

Традиционният базар за мартеници в Ямбол ще започне от 17 февруари, четвъртък. Търговците, желаещи да участват, следва да подадат заявление по образец и платят такса за участие на 14 и 15 февруари. Разрешенията ще бъдат получавани на 16 февруари, сряда.
мартеници в Ямбол