Петър Иванов: „Три морета“ е малкият план „Маршал“

NetNews

„Инициативата „Три морета“ е малкият план „Маршал“. Западна Европа след втората световна война възстановява разрушената си инфраструктура с пари от САЩ и Канада, а Източна Европа все още няма инфраструктура заради предишната система, в която сме живели. Между нашите държави няма пътища“.

Това заяви Петър Иванов, главен изпълнителен директор на Американската търговска камара, в предаването „Тази сутрин“.

Според него трябват няколко милиарда, за да стигнем инфраструктурата на Западна Европа.

„За първи път тези държави се обединяват, има единство и са забележими – това е 25% от населението на Европа, 30% от територията и всички са страни от ЕС“, отбеляза още Петър Иванов.

По думите му инициативата набира сила.

„Има интерес и от страни, които са извън инициативата – министърът на инвестициите на Обединеното кралство също е тук, виждаме интерес от Япония и други държави. Тази инициатива има и политическо и икономическо измерение“, посочи той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕС призова за бойкот на Олимпиадата в Китай

Евродепутати призоваха дипломатическите представители на групата да не присъстват на предстоящата зимна Олимпиада в Китай, съобщи Фигаро. Настоява се правата на човека да бъдат защитени в Хонконг. Това показва сложния диалог между ЕС и Китай. Блокирано е търговското споразумение, което е отдавна договорено. То трябва да осигури по-голям достъп на […]