Петър Стоянович: Странно е, че Балканите са догонващи за цивилизованата част на Европа

NetNews

Голямо народно „не“ на този дипломатически нокаут. Така македонците протестират вече седми ден срещу френското предложение за започване на преговори на Северна Македония с ЕС. „От македонец българин не става“, така звучат рагневените гласове на съседна Македония.

Според журналиста Георги Милков по някои неща РС Македония от 2022 г. му прилича на България от ранните 90 г. „С протестите в Скопие Западът си е дал сметка, че няма почти никаква разлика между нас и тях“, подчерта той пред NOVA.

От своя страна за историка Петър Стоянович е странно, че Балканите са догонващи за цивилизованата част на Европа. „Сега в РСМ се оказва, че нещата са още по-закъснели от при нас. Колелото е счупено и започва да се търкаля обратно, скоро в Скопие ще започне нормализация. Те не очакваха толкова бързо да им се оправят нещата и сега са изправени пред необходимостта да направят нещо“, смята той. И допълни, че македонците ще минат през няколко периода.

„Първо ще ритат страшно, после ще ближат рани, след това горе долу ще търсят пътя към Европа“, прогнозира Стоянович. Относно политическата ситуация у нас той е скептичен, че ще има нов кабинет.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Българин ще играе за втория отбор на Рапид (Виена)

Младият български вратар Марио Младенов вече е основна част от втория отбор на Рапид (Виена) и беше включен в групата за лагер в Унгария. След като през миналия сезон пази отлично на две възрасти в академията на „зелено-белите“ от австрийската столица, и макар и само на 16 години, бързо се […]