Пинкас Голдшмит вече не е главен равин на Москва

NetNews

Пинкас Голдшмит, напуснал Русия след руското нахлуване в Украйна, вече не е главен равин на Москва, предаде ДПА.

Като официална причина за неговото заминаване след почти 30 години на тази длъжност беше посочено изтичането на срока на договора му, съобщи ТАСС.

Неговата снаха Авитал Чижик-Голдшмит обаче написа преди време в Туитър, че той е бил подложен на натиск от руските власти публично да подкрепи инвазията на Русия в Украйна, но е отказал. През март Голдшмит е напуснал Москва.

Израелският в. „Джерусалем пост“ съобщи, че Голдшмит наскоро е бил преизбран за нов мандат, но руското правителство е искало той да бъде сменен. За момента не беше явно кой може да бъде негов приемник.

Откакто нахлу в Украйна, Русия предприема по-твърди действия срещу критиците на правителствената политика. Много знаменитости напуснаха Русия оттогава, посочва ДПА.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

4 начина да се справим с бързото омазняване на косата

Бързото омазняване на косата може да бъде истински кошмар. С течение на времето се появява още по-неприятният проблем – мазни корени и сухи краища. Косата се изтощава и изсушава до такава степен от честото миене, което е необходимо за мазните корени, че влагата не достига до краищата, което ги прави […]