Писта за екстремно каране на велосипеди и скейтбордове бе открита в Ямбол

NetNews

В Градския парк на Ямбол, беше открита първата пъмп-трак писта от този вид в страната. Близо 50 деца от различни градове на България се събраха, за да изпитат нейните качества и да покажат уменията си с тротинетка, скейтборд и велосипед.

На откриването присъстваха кметът на община Ямбол Валентин Ревански и неговите заместници Михаил Керемидчиев, Енчо Керязов и Васил Александров, общински съветници и граждани.

Спортното съоръжение е дарение от „Мебели Виденов“, фирмата е финансирала ицяло изграждането му.

След официалното откриване започна екстремното състезание, организирано от Община Ямбол. То се проведе в четири категории: „Тротинетка“, „Маунтин байк“, „BMX“ и „Скейтборд“.

Първи се представиха състезателите с тротинетки. С най-бърз резултат в тази категория беше четиринадесетгодишният Максим Димитров Бумбалов от ПМГ „Атанас Радев“ с време 7:43 секунди.

Втората група беше на състезателите с маунтин байк. В тази категория имаше най-голяма конкуренция. Най-висока скорост разви седемнадесетгодишният Даниел Ангелов Желев, ученик от СУ „Св. Климент Охридски“, който премина пистата за 6:60 секунди. Той беше и най-бързият състезател от всички.

Петима се надпреварваха с BMX. Най-добрият в категорията, постигнал време 7:40 секунди, беше Деян Даниел Куртев. Той е на 11 години и учи в ОУ „Алеко Константинов“ – Пловдив.

Сред скейтърите конкуренцията беше най-малка, но емоцията беше голяма. Радостин Енчев Керязов премина пистата най-бързо – 8:25 секунди. Той учи в ГСАГД „Кольо Фичето“ – Ямбол.

Момчетата бяха наградени от изпълнителния директор на „Мебели Виденов“ Димо Николов.

За най-атрактивно преминаваме на пистата беше отличен дванадесетгодишният Валентин Владиславов Тодоров от ОУ „П. Р. Славейков“ , а за най-малък участник – Ивайло Добромиров Иванов от ДГ „Пламъче“. Той е едва на петгодишна възраст, но премина пистата със завидно умение и самочувствие.

Източник: Община Ямбол

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ирина Шейк показа красотата си гола и натурална (ВИДЕО)

Изумително красивата Ирина Шейк срази феновете си с откровени фотоси, които предизвикаха интереса и на жени, и най-вече на мъже. Освен традиционните снимки, този път почитателите ѝ получиха горещ рекламен видеоклип, в който звездата се появи почти както майка я е родила. Ирина седяла в студиото и позирала на фотографа […]