Last news in Fakti

15 Юли, 2022 06:30 1 556 18

Пламен Абровски, ИТН: Ще търсим подкрепа от всичките наши бивши коалиционни партньори

  • пламен абровски-
  • има такъв народ-
  • депутат-
  • мандат-
  • преговори

Не виждам защо да не подкрепим мандат, ако е даден на БСП или ДБ включително, ако бъде даден на "Продължаваме промяната", заяви народният представител

Пламен Абровски, ИТН: Ще търсим подкрепа от всичките наши бивши коалиционни партньори - 1
Снимка: БГНЕС

"Президентът събира партиите на консултации и предполагам, че другата седмица ще избере на кого да го връчи. Ще търсим подкрепа от всичките наши бивши коалиционни партньори", каза депутатът от "Има такъв народ" Пламен Абровски в студиото на "Денят ON AIR".

На въпроса дали в ИТН са притеснени, че от "Продължаваме промяната" не искат да влизат в разговори с тях, гостът заяви, че не е сигурен дали това са думите на "Продължаваме промяната" или на Асен Василев.

"Аз също се срещам с колеги от "Продължаваме промяната" в кулоарите и те също не желаят избори. Не виждам защо да не подкрепим мандат, ако е даден на БСП или ДБ включително, ако бъде даден на "Продължаваме промяната". Условията ще бъдат какъв ще бъде кабинетът, защото е изключително важно кой ще работи. Много по-важна е коалицията, която ще бъде в НС, да работи добре и да има представа какви политики ще се правят", подчерта Абровски пред Bulgaria ON AIR.
Според него по-добре е политиците, които ще правят политиката, да си стоят в НС и да дадат възможност на експертите от ден 1 да започнат да работят и да знаят какво правят, а не да влизат хора, които тепърва ще се учат.

"Експерти независими има, които са политически неукрасени, защото ние имаме нужда от такива хора да изпълняват политиката, която ще се прави в НС", коментира гостът.

Ако приемем, че Кирил Петков или Асен Василев отново са предложение за министър-председателския пост, Абровски посочи, че един човек, който настъпи мотиката 2 пъти, според него няма правото да управлява.
На въпроса какво е лицето на България пред Европа политикът отговори, че в момента България вече няма лице.

"Когато кажеш нещо, още повече когато си представител на държавата и над тебе няма никого, трябва да можеш да го докажеш, а не да подвеждаш хората. Не може единственото нещо, което е позитивно и което няма проблем, да е износът от България към Турция на живи животни", сподели гостът.

Той добави, че по време на проверка на "Капитан Андреево" са го посрещнали на входа на границата абсолютно всички служители на Българската агенция по безопасност на храните, които не са били на смяна.

"Те бяха готови на момента да си хвърлят оставките и да напуснат, защото бяха отвратени от отношението към тях. Те носят отговорност, слагат лични печати като митничарите. Като сложи печата, отговаря за това, което е видял. Одиторите са констатирали, че няма никаква хигиена, а там минава храна. Констатирали са, че в момента "Капитан Андреево" е бил задръстен от камиони. В момента хаусът на "Капитан Андреево" е голям и тези хора не могат да разберат, че европейските одитори идват за да проверят каква е системата на контрол, която държавата е сложила", разказа Абровски.

Политикът заключи, че системата на контрол на БАБХ трябва да се промени и че държавата трябва да има един буфер.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави

    22 7 Отговор
    Най-важното е да сме на държавната софра!

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Джери

    14 7 Отговор
    Този защо прилича на мутра?
  • 4 Тошко 🐵

    15 7 Отговор
    И тоя си е обръснал чутората, като Славун.
  • 5 Нямате

    19 7 Отговор
    шанс , бе , човек ! Изкуствено създадено нещо , със задкулисни цели и спродажен чалга "вожд" страхливец , е обречено !
  • 6 Иван

    13 8 Отговор
    С кой с ГЕРБ и ДПС и Възраждане с тях ли ще правите правителство нали
  • 7 Уса

    11 1 Отговор
    Народа иска избори стига го мъчили и бавили.Ако искаме нещата бързо да се оправят на всеки 3 месеца трябват нови избори и за 1 година ще настигнем ЕС по пенсии и заплати.Изборите се оказват неочаквана инвестиция за народа.От избори до избори да няма заплати за депутатите
  • 8 българин

    10 7 Отговор
    Вие сте анибългари.Никога повече да не се видите в парламента . Най-добре сте си в чалгаиндустрията !!!!
  • 9 милиционер

    10 6 Отговор
    вече сте отсвирени и зад тъчлинията !
  • 10 Красимир Петров

    9 8 Отговор
    Умен човек си Габровски,но защо не напусна тази потъваща партия.
  • 11 Баш софиянец

    11 8 Отговор
    Съсипаха коалицията, попречиха да се свършат важни неща, разпаднаха 3 парламента, пропиляха година и половина ценно време с лидер, затворен в някаква бърлога.... Сега щели да разговарят! И на каква тема?

    Коментиран от #14

  • 12 Малинка

    6 3 Отговор
    Вие от ИТН ще сте минало, мили мои за голяма радост на мен...
  • 13 +++

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Слави":

    тИЯ ДОВЧЕРА СЕ ПСУВАХА ПО НАЙ-ДОЛНИЯ НАЧИН - СЕГА СИТЪРСЯТ ПОДКРЕПА! Да си ги крепят в градските ттоалетни и да оставят хората на мира и да ги освободят от присъствието си, което е вредно!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 куку

    6 2 Отговор
    Абровски ,ще имате подкрепа само от дпс която ви създаде .,икоято спуска задачите и командите .Карамански кадър на дпс за шеф на бнб беше подкрепен само от дпс.Ти може да си мишок на герб или дпс .бръсната ти кратуна говори за това.На времето само затворниците биваха остригани нула номер .
  • 16 Питом само

    3 1 Отговор
    Този Пламен Абровски да не е от партията на бръснатите глави?
  • 17 Дядо поп

    2 0 Отговор
    Късно е, чадо! Много си бяхте повярвали. Докарахте се дотам никой да не ви вярва и освен за патерица на ГЕРБ и ДПС за нищо друго не ставате!
  • 18 Минева

    0 0 Отговор
    Василева си би шута, а ти се въртиш около Тошо маймунека, що така?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове