Планирате ли ваканция? Посетете Сърбия или Хърватия

NetNews

Ако мислите къде бихте могли да прекарате почивката си тази година, препоръчваме ви да помислите за посещение на Белград или някои от многото туристически центрове в Сърбия или Хърватия. Цените на квартирите там са намалени (Nekretnine sa sniženom cenom – Izdavanje – imovina.net) за самоуправляващи се ваканции, а и не се изисква PCR тест за български граждани за влизане в Сърбия, също така здравословното състояние в страната е значително подобрено.

Наблюдава се осезаемо увеличаване на броя на туристите, както и на тези, които търсят недвижими имоти за краткосрочен наем заради работата си. Освен столицата Белград, туристите от България най-често се интересуват от Нови Сад, Ниш, Златибор, Врнячка Баня, Копаоник, но също така и от други по-малки места, спа курорти и планини.

Ясна тенденция сред българските туристи, посещаващи Сърбия, всъщност е туризмът през уикенда. Често това е гастрономически туризъм – посещават се сръбски ресторанти и малки хотели, но също така се организират тържества за специални поводи, като рождени дни, годишнини, събирания на приятели. Българите са големи почитатели на сръбската кухня, преди всичко на скарата, и се наблюдава все по-голям брой хора от София, които посещават Сърбия, не само заради почивката си, но и заради закупуването на сръбски специалитети, които имат автентичен местен вкус.

За влизане в Хърватия правилата, които се прилагат в ЕС, важат и за българските граждани, а цените за краткосрочен наем (lSmještaj Hrvatska – Nekretnine imovina.net) на апартаменти в по-големите градове или в близост до морето са много по-ниски в сравнение с период преди пандемията.

Скок в пазарната активност се очаква и след отварянето на границите, както и възстановяването на туристическия сезон.

Възползвайте се от атрактивните цени и прекарайте поне един уикенд на почивка в Сърбия или Хърватия и заредете батериите си за следващите месеци.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

НАП проверява Горанов за купените офиси

Националната агенция за приходите е започнала проверка на Владислав Горанов, чиято консултантска фирма преди по-малко от месец закупи офиси в София на обща стойност над 750 000 лв. Дружеството "Трилема Кансълтинг" ЕООД, което е еднолична собственост на бившия финансов министър, е придобило два имота в блок 11 на бул. "Цариградско […]