Пловдивчанин нападна лекари и охранители в Спешното, нямал предпазна маска

NetNews

Пловдивчанин преспа в ареста и получи глоба по указа за дребното хулиганство след скандал в Спешното отделение на една от болниците под тепетата.

Мъжът посетил лечебното заведение, тъй като получил сериозна порезна рана на ръката. Той обаче нахлул в сградата на Спешното без маска или друго предпазно средство на лицето.

Той бил спрян от охранители, които му разяснили правата и му направили забележка. Пловдивчанинът обаче махнал с ръка и продължил, дори напсувал гардовете. Наложило се да бъде повикано подкрепление.

Още един екип се е намесил в скандала, но без резултат. Пострадалият отказвал да си сложи маска и започнал да буйства пред кабинетите. Той дори нападнал словесно лекарите, които са опитали също да усмирят агресивния мъж.

Гардовете поставили белезници на пловдивчанина и го извели от лечебното заведение, а малко по-късно намясто пристигнал екип на полицията.

В районното станало ясно, че мъжът е употребил солидно количество алкохол. Пред униформените обяснил, че повод за агресията не била забележката за маска, а отказ да бъде допуснат до санитарен възел.

Въпреки обясненията, пловдивчанинът останал 24 часа в ареста и му бе съставен акт за дребно хулиганство.

Ден по-късно бил изправен пред съда за определяне размера на наказанието. Магистратите го пожалиха и го глобиха с минимален размер санкция, а именно 100 лева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Германският държавен глава на посещение в Швеция

Германският държавен глава пристигна на посещение в Швеция, съобщи Дойче Веле. Предвидени са редица срещи. Франк – Валтер Щайнмайер е придружен от своята съпруга Елке Бюденбдендер. Визитата ще продължи три дни. Предстои среща с премиера Стефан Льовен. Държавният глава ще изнесе реч пред шведския парламент. Щайнмайер планира срещи с шведските […]