Победителят в Софийския маратон получи четиригодишна забрана заради употреба на допинг

NetNews

Мароканският атлет Юсеф Сбай е получил четири годишна забрана заради нарушение на допинг правилата на Софийския маратон, който той спечели миналата година, съобщиха от Отдела за добросъвестна атлетика (AIU).

Сбай постави рекорд от 2:13:03 часа, за да спечели състезанието в България през октомври, преди да даде положителен резултат за забраненото вещество EPO.

"Дисциплинарният трибунал спира правата на бегача на дълги разстояния Сбай в продължение на четири години за наличието и употребата на забранено вещество, и двете нарушения на антидопинговите правила", публикува AIU в социалната мрежа "Туитър".

От организацията заявиха, че санкцията на Сбай е с дата на 16 ноември, когато той е бил временно спрян и резултатите му от 11 октомври са анулирани.

Мароканският атлет има 30 дни, за да обжалва решението пред Спортен арбитражен съд.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вежди Рашидов се отказва от парламента

Без почетния гражданин на Кърджали Вежди Рашидов в новия парламент. Кърджалийците в 46-ото Народно събрание вероятно ще бъдат по-малко от кърджалийците, които бяха депутати за по-малко от месец в 45-ото НС. Това са политическите новини, които се анонсират от партиите броени дни преди крайния срок за регистрация на кандидатските листи […]