Повечето европейски компании в Китай са оптимистично настроени за бъдещия им растеж

NetNews

Над две трети от европейските компании са оптимисти за бъдещия им растеж в Китай и ангажираността им с пазара на тази страна остава силна, е установила анкета на Търговската камара на Европейския съюз в Китай, резултатите от която бяха представени този вторник, предаде „Радио Китай“.

В проучването са участвали 585 компании – членки на камарата, отговаряйки на въпроси относно представянето им през 2020 г., търговските и инвестиционни перспективи.

За разлика от мрачните очаквания в миналогодишното проучване поради епидемията от COVID-19, сега европейските компании са доста по-оптимистични. „След бързото възстановяване от миналогодишната епидемия, Китай се превърна в по-важен източник на икономически растеж и печалба за европейските компании“, се посочва в анализа на данните.

Само една четвърт от анкетираните отчитат спад на приходите, докато при 42% се наблюдава ръст. Трима от четирима респонденти казват, че са реализирали печалба през 2020 г., което е същата пропорция като през последните пет години. Около 68 процента са оптимисти за бъдещия растеж на китайския пазар, и това представлява значително увеличение от 20 процентни пункта на годишна база. Само 9 процента от анкетираните обмислят да преместят текущите си или планирани инвестиции извън Китай.

„Европейските компании допринесоха и се възползваха от силното и бързо възстановяване на Китай“, коментира Дени Депу, управляващ директор на „Роланд Бергер“, който е партньор на камарата при провеждане на проучването. „Ако им се предоставят правилните възможности, те са готови да разширяват присъствието си тук и разполагат с богат опит и технологии, за да стимулират не само растежа, но и да помогнат за целите на Китай за декарбонизация и неговото индустриално надграждане“, добавя той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илон Мъск откри подземния тунел близо до Лас Вегас, но хората не го харесаха (ВИДЕО)

Автомобили на Tesla направиха първите пътувания през тунела The Boring Company близо до Лас Вегас. Подземното пътуване от 2.4 км се извършва с електрическо превозно средство Model 3 или Model X. Изграждането и изпитването на тунелите отне 18 месеца. Първите отзиви от преминали през подземния път на Илон Мъск на […]