Подкрепа за полицаите, наказани след гонка и стрелба в Казанлък (ВИДЕО)

NetNews

Десетки хора отново ще се съберат пред полицейското управление в Казанлък в подкрепа на двамата полицаи, които от вчера са временно отстранени от работа, защото срещу тях тече проверка за полицейски произвол. 25-годишен мъж бе задържан, след като не се подчинил на сигнал за спиране със стоп-палка. Той е шофирал в насрещното, за да избяга на патрулките. Наложило се е да се използват стоп-патрони, за да бъде спрян автомобилът.

Водачът изоставя колата и опитва да избяга пеша. За него знаем, че е криминално проявен, а зад волана сяда след употреба на метаамфетамини и марихуана. Една част от хората, които се събраха снощи на протест в града, подкрепят действията на полицаите, които са отстранени след дисциплинарна проверка за полицейско насилие.

В интернет се появи клип, който показва как двама от полицаите удрят и блъскат 25-годишния водач на автомобила. Други обаче смятат, че действията на полицията не са правомерни и те също са нарушили закона.

Радо Христов е очевидец на гонката и на изстрелите, които са произведени, за да спрат шофьора, той е заснел и първия клип. На него се вижда автомобил, който се движи с висока скорост и е следван от две полицейски коли.

„Едната спира, те извадиха помощни средства за спукване на гумите и блокираха част от пътното платно, очакваха, че колата ще се върне. Автомобилът наистина се върна, двамата служители се разминаха на косъм от смъртта. Благодарение на тях той беше заловен“, казва Радо Христов пред БТВ.

Друг човек е направил клипа с насилието. „Преследването е повече от 20 минути на територията на Казанлък. След задържането, действията на служителите са неприемливи и поради това е образувано дисциплинарно производство за нарушение на служебната дисциплина и те ще бъдат отстранени от длъжност докато то трае“, обяснява Христо Петров – началник на РПУ Казанлък.

Има и хора, които смятат, че действията на полицаите не са правомерни и не ги оправдават. Според брата на шофьора той е виновен, защото е нарушил законът, но действията на полицаите не са оправдани.

„Възнамеряваме да си потърсим правата по всички начини, позволени от закона. Не мисля, че е нормално, когато се качи клип за едно куче как го бият, цялата държава да настръхне, а когато става въпрос за човешко същество, никой да не реагира“, отбелязва братът на задържания.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Намериха шокиращо откритие за зловещата катастрофа на Тайгър Уудс

Органите, разследващи зловещата катастрофа на Тайгър Уудс, са се натъкнали на шокиращо откритие. Според направените проучвания и серия от изпитания се оказало, че легендарният голфър не е направил нищо да предотврати излитането си от пътя. Той не само не е дръпнал десния си крак от педала на газта, но не […]