Пожар изпепели 20 000 декара в Гърция

NetNews

Продължава борбата с големия горски пожар в Гърция. Около 300 огнеборци се опитват да овладеят пламъците, които горят северно от град Коринт, предаде Нова телевизия.

Работата им се усложнява от силен вятър, който достига 80 километра в час. До момента са изгорели над 20 000 декара гори, храсти и треви.

Вятърът разпространява огъня по посока на град Мегара. Пламъците са на около 6 километра от населеното място. Вчера бяха евакуирани повече от 300 души.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Силен сезон за ямболските информатици, Румен Михов от ПМГ "Ат. Радев" ще представя страната ни на Международната олимпиада по информатика вСингапур

Ямболската школа по информатика "Шикови" е партньор на VI-ти кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIТ. Престижното състезание ще се проведе на 23 май (неделя) 2021 г. Предстоящият кръг ще е тип СПРИНТ и е последен преди големия финал. Той започва в 14:00 и завършва в 17:00ч., а състезателите ще трябва да се справят за три часа с няколко различни по трудност задачи. Шести кръг ще определи 12-те финалисти от основното класиране и 5 от Junior, които ще участват в големия финал.