Познавам юнаците, които съветват и използват ИТН

NetNews

Атакуват Кирил Петков и Асен Василев, защото се страхуват от комбинацията им с ДБ и ИБГНИ, което би изстреляло тази коалиция на протеста на "върха" на политическото представителство като маргинализира ИТН тотално. Пътьом и ГЕРБ. В ИТН имам приятели свестни хора, но има и момчета за поръчки. Щом извадиха компроматите, значи работят с Отдела за мръсни номера на ДПС, Пеевски и олигарсите.политическият анализатор

Казах го, нека повторая – всички представители на протеста трябва час по-скоро да направят нещо като координацинен съвет, платформа за съгласуване на позиции, по актуалните теми на деня.

Познавам прекрасно юнаците, които съветват ИТН и ги използват. Докато могат да атакуват индивидуално Христо Иванов, след това Мая, след това Кирил – без атакуваните да консолидират и координират отговора си, ТЕ ще имат предимство.

Като начало и за да бъде предметно – темата на координацията е следващо правителство на базата на служебното но без слабите министри, кой ще ги замести /не е нужно да са чисто партийни лидери/. Знам че работата изглежда обречена, но ще постигне няколко много важни цели:

1. Ще принуди ИТН да регистрира непопулярна позиция точно преди изборите, ако кабинетът е качествен. Хората ще видят че имаме качествени управленци, много по-добри от пишман кабинета на ИТН, но задкулисните договорки не им позволяват. Това ще се отрази на изборите със сигурност.

2. Ще отправи послание и към БСП, че те имат вариант за участие, който запази шансовете на партията да се разграничи от ГЕРБ и ДПС.

3. Покрай кабинета на коалицията на протеста ще се получат синергии – представянето и обсъждането на програмата ще канализира общестения дебат по същностни теми, там където партиите на промяната са силни и извън интригите и компроматите, които водят да усещането за бездействие и обреченост – "хаосът" на който Борисов разчита за да се върне на власт.

4. Ще се изгради фронт на взаимно доверие и подкрепа, с който много по успешно ще се защитават атакуваните с компромати хора на промяна и трасира практичен и радикален път за изход от ситуацията при следващи избори, като се прекъсне планът за перманентни избори. В същност компроматната война е главният инструмент за опитомяването на протестната енергия във формати на нищоправене и словоблудство. Не се бавете – има ясни фронтове и това е добре.

Обществото вече знае кой кой е?

Лидерите на ИТН са това което на английски се нарича 'loose cannon" – непредсказуеми и излязли извън контрол честолюбиви хора, които причиняват, често непреднамерени, щети, включително и на себе си. Единственото което протестните партии могат да направят е да ги третират като хора с неврастения – да не се обръща внимание на ексцесиите в поведение, на грубите нападки, но да са готови да стимулират рационално поведение като подадат ръка и да помогнат. Не забравяйте най-важното – има вътрешно напрежение в ИТН и хората не трябва да се слагат под един общ знаменател.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рецепта за вечеря: Джамбалая - ястие с ориз, месо и морски дарове

Джамбалая е традиционно ястие от ориз, месо и зеленчуци за Югоизточните щати на Америка и най-вече Луизиана. Това ястие съдържа и морски дарове, в някои от рецептите, но най- вече зависи с какво разполага готвачът. Необходими продукти: 600 г пилешки пържоли от бут 300 г пресни скариди (почистени) 200 г […]