Покана за театър: „Службогонци“

NetNews

И този четвъртък, 25 февруари, Драматичен театър „Невена Коканова“ очаква своите почитатели. Този път с постановката „Службогонци“.

Неостаряващата комедия на Патриарха на българската литература сякаш е написана за днешния ден. Ламтежът за власт и длъжности, за пари и богатство, корупция и политическо лицемерие – всичко това Вазов е прозрял преди 120 години. Образите на героите му са смешни и истински, събитията от началото на миналия век съвпадат с днешните проблеми. Майсторски завъртяният сюжет кореспондира с динамиката на нашия живот. Обществото е облечено в лъжа и притворство, дори любовта се оказва пародия и гротеска. Никой не е пожален – интелектуалецът се унижава, дамата от обществото е готова на всичко, пожарникарят мечтае за власт, всички са обсебени от една мечта и един стремеж – да се вкопчат в държавната трапеза и да смучат от благата създадени от народа.

Пъстрата галерия от герои, смешните ситуации и динамичното действие пренасят актуалните проблеми и дълбоките човешки обобщения от миналия век в нашето време и не оставят нито зрители, нито артисти безразлични.

Постановка: Андрей Калудов
Музика: Хайгашод Агасян
Стихове на песните: Недялко Йорданов
Художник: Александрина Игнатова
Участват: Мая Бежанска, Михаил Лазаров, Вълчо Янев, Петя Бойчева, Яна Бобева, Капка Валентинова, Георги Ружичка, Волен Митев, Димитър Димитров, Атанас Жеков – Кроко


Начален час: 19:00
Място: зала на Община Ямбол
Организатор: ДТ „Невена Коканова“ – Ямбол
Вход: с билети

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хилъри Клинтън пише политически трилър

Бившият кандидат за президент на САЩ и държавен секретар Хилъри Клинтън сега влиза в ролята на писател. Тя пише политически трилър с известната канадска писателка Луиз Пени, съобщиха от издателството "Simon&Schuster". "От най-продаваните автори, Хилари Клинтън и Луиз Пени идват с роман, изпълнен с ненадмината тръпка и несравним опит от […]