„Политико“: Подкрепата за свалените от власт ПП се увеличава

NetNews

Партиите от сваленото правителството на България събират одобрението на българите за разлика от формациите, които настояват за нови избори. Това показват данни от 1 юли на авторитетното международно издание „Политико“.

Според проучването „Продължаваме промяната“ съумява да намали разликата с ГЕРБ на 3%, като само преди месец разликата между двете формации беше двойно по-голяма – 6 на сто в полза на партията на Бойко Борисов. Сега „Продължаваме промяната“ има 21% срещу 24% за ГЕРБ.

БСП също печели доверие. БСП е добавила два процента към рейтинга си от март насам, като за последния месец ръстът X е с още 1 процент и вече е 12%. И третата формация от правителството в оставка – „Демократична България“, също бележи ръст с 1% през последния месец.

Данните на Politico показват още, че спадът на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов продължава и от 6 на сто подкрепа преди месец вече могат да разчитат на 4%. Очевидно е, че излизането от правителството не води до ръст на рейтинга за тази формация и от първа политическа сила преди година при предсрочни избори тази есен при този тренд ще бъде извън парламента.

„Възраждане“ също не се радват на възходящ ръст на подкрепа и бележат спад от 10% на 9%. ДПС също регистрира по-малка подкрепа в сравнение с преди месец – от 11 на 10%. Данните на движението обаче не бива да ни изненадват, защото те не зависят силно от политическата обстановка в страната за разлика от другите, отбелязва изданието.

Проучването на Politico недвусмислено показва, че действията на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ за свалянето на правителството и изправянето на страната пред 4-и избори за една година и половина, не срещат подкрепа в обществото. Напротив, това води до консолидация и повишаване на подкрепата около „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Атлетико Мадрид подписа със скрит талант от португалския елит

Атлетико Мадрид официално представи най-новия си играч в лицето на Самуел Лино. Смята се, че клубът е платил €6,5 млн. на Жил Висенте за услугите му. Лино обаче се оказва един от скритите таланти от португалския елит, тъй като през миналата кампания той изигра 37 мача, вкара 13 гола и […]