Политологът Слави Василев: Борисов научи хората да протестират

NetNews

Напълно е възможна вълна от протести на всички браншове. Борисов научи всички съсловия, когато има някакви проблеми, да се събират под прозорците на премиера и да почват да вика, когато има проблеми. Борисов отваряше неговия кабинет и решаваше проблема веднага, но това не е начин да справя една държава. Трябва да се произведе дългосрочна политика, за да не се появява кризата. Така че Борисов научи хората да протестират и може да очакваме протести под прозореца на Стефан Янев, допълни Слави Василев. Това каза политологът Слави Василев пред Нова телевизия.

Служебното правителство е подложено на натиск, трябва не само да се оправя с наследството на предишното управление, което заложи няколко бомби, сред които и бомбата в енергетиката, но трябва и да управлява и ковид кризата, каза още той.

Днес излязоха зелените сертификати, това е една според мен адекватна стъпка, която прехвърля отговорността към хората и бизнеса, за да могат те да решат дали да ползват или да не ползват ваксината. Така че наследството е тежко за служебния кабинет, предстои да видим, със сигурност ще има помощи. Убеден съм със сигурност, че мерките, които биха могли да се вземат като помощи на бизнеса, се знае какви са, но без наличието на работещо Народно събрание, служебният кабинет е със сравнително ограничен периметър от възможности. Но аз съм убеден, че премиерът Стефан Янев ще направи всичко възможно, за да облекчи бизнеса, посочи политологът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сашо Тунчев: Пари за трансфери нямаме, но следим изявите на Тонев

Локомотив Пловдив е в търсене на нов нападател, но задачата ще бъде трудна с оглед липсата на средства за трансфери. Това призна треньорът на тима – Александър Тунчев, след победата над Пирин в шампионата. „Ще можем да си позволим нови попълнения, само ако става дума за някой свободен агент. Иначе, […]