Политолог: Кирил Петков клекна пред Корнелия Нинова

NetNews

„Тази сутрин вече се намираме в нов политически контекст. „Решението за изгонване на 70 дипломати не беше подплатено институционално, макар и правилно геополитически. Оттеглянето на Петков като премиер означава подчинение пред БСП. Радев защити проруския интерес, а ГЕРБ даде знакова подкрепа. Това заяви политологът Цветанка Андреева пред NOVA NEWS.

По думите ѝ нов импулс за кабинета няма да има, защото е „още от същото“. „Коалицията е заложник на БСП, евентуален нов кабинет ще е коалиция на политическо оцеляване. Радев е последователен, защитава руския интерес от първия си мандат.

Според политолога Слави Василев изгонването на 70 дипломати не е в интерес на националния ни интерес. „Партиите в НС нямат балансирана позиция по въпросите Изток-Запад. Няма смисъл да си разваляме отношенията с Русия не само заради русофилските настроения, но и защото ще предизвика отвращение“, смята той.

„Евроатлантизмът не може да прикрепи ГЕРБ в коалиция с ПП. Русия не е заплаха за България, руски войски няма да нахлуят у нас. Това са празни приказки“, каза още Василев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Обраха руския рапър Тимати, задигнаха му вещи за над 1 милион евро

Руският рапър Тимати е бил обран на гръцкия остров Миконос. Задигнали му бижута и ценности на стойност над 1 милион евро, съобщава гръцката медия Lifo. Крадците влезли в наетата от звездата вила за 28 хиляди евро на седмица, и задигнали часовник, струващ 300 хиляди евро, бижута с диаманти, чанта с […]