Политолог: Ще използват дипломатическия скандал за партийни цели

NetNews

В настоящата ситуация остава неразбрано съобщението, което искаме да изпратим, но реакцията на Русия е очаквана. Това коментира политологът Сергей Петров пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че голяма част от 70-те изгонени всъщност не са дипломати, а персонал в дипломатическите мисии на Русия.

„Русия винаги е била агресивна във външната си политика, очаквано е ответната мярка да бъде по-сериозна от тази, която ние сме предприели. Такъв е маниерът на Русия през последно време“, заяви политологът.

Според него създалата се политическа криза можеше да бъде избегната.

„Не е ясно кой е взел решението – всеки бяга от отговорност, все пак говорим за обвинение за шпионаж. Много по-ефективно е да бъдат заловени хора, извършвали такава дейност, и след това да се пристъпи към изгонване“, добави Петров.

По думите му всички ще извлекат политически дивиденти от ситуацията.

„Не вярвам, че това ще окаже голямо влияние върху процеса на съставяне на правителство. При определени условия кабинет може да се състави. Това няма да промени хода на преговорите. Ще бъде използвана ситуацията от различни политически сили за постигане на целите. Като от БСП, които казаха, че ще продължат преговорите без Кирил Петков като премиер“, коментира още политологът.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Обмислят защита на потребителите от високите цени на енергията

Високите енергийни цени в Кипър и допълнителни мерки за защита на потребителите от инфлационния натиск обсъждат на среща днес президентът Никос Анастасиадис, министри, ръководствата на енергийните органи, предаде БНР. Сред разглежданите днес начини за намаляване на цената на електроенергията и на високите сметки за ток са предложенията в три законопроекта, […]