Полицейски синдикати: Насилието се дължи на проблеми, натрупвани с десетилетия

NetNews

Синдикалната федерация на служителите в МВР заявява, че е необходимо институциите да проведат "задълбочен структурен и функционален анализ на моментното състояние на МВР", както и провеждането на мащабна реформа в министерството. Позицията на синдиката е изразена в декларация, изпратена до медиите, предаде БТА.

Повод за нея е дебатът във връзка с полицейското насилие при протестите през 2020 г. От СФСМВР заявяват, че е "недопустимо да се толерира превишаването на правомощия от служители в МВР", като изразяват съжаление за "преживяното от засегнатите граждани". Синдикатът подкрепя и приетата от Народното събрание декларация във връзка с полицейското насилие.

СФСМВР посочват, че случаят с полицейско насилие под колоните на Министерски съвет е резултат от проблеми, натрупвани десетилетия в МВР, като отбелязват, че опитите за "частични реформи" не са довели до тяхното решаване, а до задълбочаването им и възникването на нови.

Поради това синдикалната организация предлага да се направи анализ на състоянието на МВР, да се създаде визия как трябва да изглежда и на какви условия да отговаря министерството след "мащабна реформа", която да се проведе за период от 6-8 години. Предлага се да се разработи детайлна програма за реформа, в чието реализиране да участват гражданското общество и представителните организации на служителите в МВР.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Петът Величков: Днешният Изпълком ще бъде нелегитимен!

Членът на Изпълкома на БФС и член на екипа на Димитър Бербатов Петър Величков реагира на информацията, че днес ще се проведе заседание на Изпълнителния комитет на футболната централа. "С учудване разбирам, че днес в 10.07 ч. БФС е публикувало на страницата си информация за заседание на ИК, което ще […]