Полицията в Германия разследва иракчанин за тероризъм

NetNews

Полицията в западната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия е арестувала иракчанин, наранил днес с нож петима пътници във влак, и разследва възможни екстремистки мотиви за нападението, предаде АП.

Влакът е пътувал в околностите на град Аахен тази сутрин, когато 31-годишният мъж започнал да напада „хаотично и произволно“ пътниците, каза вътрешният министър на провинцията Херберт Ройл. Пътуващ във влака полицай с помощта на още двама пътници успели да надделеят над нападателя.

В момента на нападението във влака имало около 270 пътници. Ройл окачестви случилото се като „ужасно престъпление, спряно с проява на огромна смелост“. По думите му заподозреният е бил вече познат на властите, но още не е известно дали в действията му има ислямистки мотиви.

Петимата ранени при атаката са приети в местни болници, но никой от тях не е в критично състояние.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Остин призова за прекратяване на огъня в Украйна

Американският министър на отбраната Лойд Остин проведе днес телефонен разговор с руския си колега Сергей Шойгу, като призова за незабавно прекратяване на огъня в Украйна и подчерта важността от поддържане на линии на комуникация, заяви Пентагонът, цитиран от Ройтерс. Това беше първият разговор между двамата от 18 февруари, каза говорителят […]