Полицията разследва купуване на гласове в Перник

NetNews

В Перник се провежда мащабна специализирана полицейска операция, съобщиха от местната дирекция на МВР.

Резултатите до ранния следобед – проверени са 130 моторни превозни средства и над 230 пътници. Проверени са и пет криминално проявени лица. В търговски обект в града е установена незаконна лихварска дейност, иззети са списъци с имена, пари и дебитна карта. Разследването продължава и на други адреси, свързани с обекта.

В друг търговски обект също е намерена тетрадка със списъци. Образувани са досъдебни производства и за двата случая, като ще се провери дали са предлагани подкупи за гласуване за определена партия срещу опрощаване на дългове.

Специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове е проведена и в Козлодуй, съобщиха от МВР.

В хода на полицейските действия, към 22 часа, в района на Козлодуй бил спрян лек автомобил „Рено Меган“, управляван от 34 – годишен местен жител. При последвалата проверка униформените открили в колата два хартиени списъка с лични данни на хора от района и информация за различни парични суми.

Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.167, ал.2 от НК, работата по което продължава.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Очаква се вълна от руснаци в България

Клиенти от Русия вече се обаждат с желание за намиране на жилище под наем в България, в различни части на страната – основно в София, главно заради по-добрите възможности за наемане на офиси и комуникации в столицата. Очаква се вълна от руснаци, които ще дойдат в България по примера на […]