Полша не трябва да прилага решение на Европейския съд

NetNews

Конституционният съд в Полша не видя основания страната да прилага ограниченията от Съда на ЕС върху работата на Върховния съд, съобщи ТАСС.

Разгледан е членът от европейския договор, на който Европейският съд разчита. Смята се, че той не отговаря на конституцията на страната и няма приоритет пред нея.

ЕС наложи на полското правителство да прекрати разпоредби по дела срещу съдии. Европейски представители поискаха временно спиране на делата до окончателно решение.

Полското правителство обяви искането за неоснователно. През миналата година беше разгледано делото по свалянето на имунитет на съдия.

Делото беше спряно и отнесено до Конституционния съд. Посочва се, че решенията по функционирането на съдебната власт не са от компетентността на ЕС.

Полското правителство обмисля да въведе върховенството на държавната конституция пред европейското право.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Янакиев за Трифонов: Няма да има истинска промяна

Да отклоним погледа от персоната на Слави Трифонов и да погледнем в малко по-широк план. На кого какво носи това, което направи Слави Трифонов. Бойко Борисов си въобразяваше, че недоволството ще спадне, въпреки че протестите спряха. На 4-ти април Борисов загуби много от гласовете си. На тези избори още повече. […]