Популистка ли е идеята колите на пияни шофьори да се отнемат?

NetNews

Популистка ли е идеята колите на пияни шофьори да се отнемат?

Снимка: БГНЕС

Отнемане на колите на пияни и дрогирани шофьори. Това предложение според експерти е много трудно да проработи.

„Всяка мярка, която ще доведе до по-малко катастрофи и загинали, има смисъл. След като си употребил алкохол или наркотици – това е умишлено престъпление“, коментира пред Нова тв Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Още по темата

19 фев 2022 14:37

47

28 апр 2021 18:00

44

Според него обаче има опасност да се стигне до неприложимост на подобна мярка. Например ако автомобилът не е собственост на човека, който се е качил пиян или дрогиран зад волана.

„Тази идея е стара и е чист популизам. В последния ден е и плод на кризисен пиар от страна на прокуратурата“, коментира и адвокатът и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов.  

По думите му решение на КС дава отговор на въпроса може ли да бъде наложена подобна мярка. „Решението е блестящо мотивирано. Подобна мярка може да създаде повече проблеми, отколкото да реши такива“, каза Йорданов и попита как би се конфискувал автомобил от търговско дружество, ако е лизингов.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Микробус на градския транспорт се запали в Сливен

Снимка: БГНЕС Микробус се запали на булевард „Стефан Караджа“ в Сливен, съобщава БТА. Огънят пламна малко след 18:00, в пиков час, когато хората се връщат от работа. Движението в посока кръстовище „Дамарски мост“ е затруднено. В гасенето на пожара се включиха шофьори на други автобуси. Говорителят на областната полиция Първолета […]