Постоянен арест за мъжа от село Бутан, обвинен в убийството на жена

NetNews

Окръженият съд във Враца постанови днес най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо В. Д. от село Бутан, който е обвинен в умишленото убийство на Х. Х., жителка на Перник, съобщиха от съда.

Мъжът е обвинен, че е убил жената на 13 октомври 2020 година в ползвана от него къща в селото, като нанесъл удари по главата и тялото ѝ с крака и твърд предмет. Жената бе обявена за общодържавно издирване след искане на нейни близки в Перник, които не успели да осъществят контакт с нея дни наред.

Съдът във Враца е преценил, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към извършеното престъпление, се посочва в съобщението. В.Д. е осъждан включително за тежко престъпление срещу личността. Престъплението, в което е обвинен сега – убийство, е тежко и предвиденото наказание е лишаване от свобода от 10 до 20 години, допълват мотивите си от врачанския съд.

Определението на Окръжен съд-Враца не е окончателно, а подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд- София в тридневен срок.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фандъкова: Малко над 20% от учителите в София са пожелали ваксина

„Над 5000 учители и помощници са пожелали да се ваксинират срещу COVID-19. Това са малко над 20%. Надявам се този процент да нараства с напредването на ваксинирането, както е в домовете за възрастни хора“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг за началото на имунизационната кампания сред училищния персонал. […]