Почина Айруш Хаджи

NetNews

Почина депутатът от 38-мото народно събрание и зам.-председател на Комисията по досиетата Айруш Хаджи.

"Днес Българската демокрация загуби един от своите основоположници и ревностни защитници. Днес всички ние загубихме един верен приятел, който е бил и наш учител. Верен на чувството си за справедливост, пренебрегвайки инстинкта си за самосъхранение, Айруш Хаджи се изправя срещу силната тоталитарна държава и, независимо че губи личната си свобода, печели борбата за правата и свободите на всички нас!"

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ДПС мустафа Карадайъ.

"Горд съм, че го познавах. Айруш Хаджи ще остави незаличима следа не само в историята на ДПС, но и в историята на България.

От името на Движение за права и свободи и от свое име изказвам искрените ни съболезнования към неговите близки и семейство.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun!", допълни Карадайъ.

Айруш Хаджи е роден на 1 август 1948 г. в с. Корница, област Благоевград. Бил е зам.-председател на ДПС в периода 1993 – 2003 г., дългогодишен член на Централното оперативно бюро на партията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Мирослав Ненков: Няма нищо лошо в новите избори

„Болката променя без изключение… Преживяхме ужасна година, скъпа цена се плати от всички“. Това каза пред БНР д-р Мирослав Ненков, специалист по анестезиология и интензивно лечение във ВМА, бивш служебен министър на здравеопазването. В интервю за предаването „12+3“ д-р Ненков коментира две актуални теми – ваксините и изборите. „Фармацевтичният бизнес […]