Почина бащата на Стефан Шарлопов

NetNews

Бащата на бизнесмена Стефан Шарлопов, който внезапно си отиде преди две години, е загубил битката с COVID-19, съобщиха негови близки, цитирани от "Флагман".

Шарлопов-старши е издъхнал в столична болница. Вирусът го поразил буквално за 3 дни – от поставянето на диагнозата до смъртта му.

Макар и на 91 години той имаше здрав дух и до последно водеше активен живот. Дори подготвяше издаването на нова книга, която смяташе да представи след края на пандемията.

Христо Шарлопов трябваше да навърши 92 години на 13 февруари. Той е едно от известните имена в бургаската журналистика. Имаше и докторска степен по икономика. Шарлопов-старши остави и впечатляващ завет на поколенията. Книгите му „Духът на земята”, „Бащите ни” и особено „Попътни знаци” ще оставят трайна следа за писателя, поета и блестящ публицист Христо Шарлопов.

Съпругата му Ева Шарлопова, на която е кръстена голямата дъщеря на бизнесмена Стефан Шарлопов и наследничка на империята му, почина през 2017 година. Година по-късно внезапно, в разцвета на силите си, ни напусна и Стефан Шарлопов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Слатински: COVID-19 убива по 1000 българи седмично

Коментар на Николай Слатински във "Фейсбук" Няма сила, която да накара властта да си отвори очите за реалното положение на нещата. Трите единствено достоверни критерии, които ни показват реалното състояние на нещата говорят, че бедата е все още тук и дори става още по-голяма, макар че броят на направените PCR […]