Почина знаменит боксьор, съперник на Мохамед Али

NetNews

Знаменитият бивш боксьор Юрген Блин почина на 79-годишна възраст в болницата в Райнбек, близо до Хамбург. В последно време Блин беше настанен в лечебното заведение заради бъбречни проблеми, които го принуждаваха да се подлага на хемодиализа.

Германецът придобива световна знаменитост, след като на 26 декември 1971 г. излиза на ринга срещу Мохамед Али. Мачът в Цюрих приключва в седмия рунд, когато Юрген Блин е нокаутиран. Шест месеца след този злополучен мач немският боксьор става европейски шампион за професионалисти.

Животът на Блин не е лек. Още на 15-годишна възраст напуска семейството си, за да започне работа на кораб, с който пътува до Либерия, Канада и Норвегия. След завръщането си в Хамбург започва работа в месарница. Тогава стартират и тренировките му по бокс. С желязна воля и упоритост успява да проведе общо 48 мача, в които записва 31 победи. През кариерата си общо три пъти успява да стъпи на европейския връх в професионалния бокс.

След края на кариерата си става треньор на млади боксьори, които са в неравностойно положение. Развива и бизнес със заведения за бързо хранене. През 2020 г. печели 1 милион евро от германската лотария, но голяма част от парите са откраднати при обир.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Гръцкият премиер Мицотакис посети ОАЕ

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис днес е на посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ), където ще разговаря с престолонаследника на Абу Даби Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, съобщи АНА-МПА. Според гръцки правителствени източници тази среща демонстрира стратегическия характер на отношенията между Гърция и ОАЕ. Припомня се, че това е третото посещение […]