Почина Лесли Уест – основател на група „Маунтин“

NetNews

Американският рок музикант Лесли Уест, основател на групата "Маунтин", е починал на 75-годишна възраст вследствие на сърдечен арест, съобщи сп. "Ролинг стоун", цитирано от life.dir.bg.

Брат му разказва, че в понеделник Уест, който бил в дома си в щата Флорида, бил закаран по спешност в болница след сърдечен пристъп. След хоспитализацията си той не могъл да се върне в съзнание.

Лесли Уест е известен като един от основателите на групата "Маунтин", създадена в края на 60-те години на миналия век. Той беше китарист и вокалист на бандата. Песента на състава "Mississippi Queen" от излезлия през 1970 г. албум "Climbing!" се превърна в голям хит. Тя беше използвана в саундтрака на редица продукции, като "Американците", "Семейство Симпсън", играта "Гитар хиро" и др.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рекорди на пловдивските джигити – с по над 100 км/ч над разрешеното

Двама бързащи шофьори счупиха рекорда пред камерите на пловдивската пътна полиция вчера следобед. Снимките са направени с разлика от само няколко минути, съобщи БНР. В пътен участък с максимално разрешена скорост от 60 км/ч шофьорите са преминали съответно със скорост от 189 и 171 км. Глобите, които ще бъдат наложени […]