Почина любим холивудски актьор

NetNews

Американският актьор Фред Уорд почина на 79-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес. Не се съобщават нито причините за кончината му, нито мястото, по искане на семейството. Рон Хофман, представител на актьора, каза, че смъртта е настъпила на 8 май.

Фред Уорд печели наградата „Златен глобус“ за участието си във филма „Преки пътища“ (1993) на режисьора Робърт Олтман. Актьорът се превъплъщава в образа на американския астронавт Вържидил Грисъм в продукцията „Истински неща“, която е номинирана за награда „Оскар“ за най-добър филм през 1984 г.

Едно от първите му участия е във филма на Клинт Истууд от 1979 г. „Бягство от Алкатраз“.

Сред многобройните роли, които Фред Уорд изпълнява по време на кариерата си, е и тази на американския президент Роналд Рейгън. Той влиза в неговия образ в шпионския трилър за Студената война „Аферата Феъруел“ от 2009 г. на френския режисьор Кристиан Карион. Уорд изпълнява поддържаща роля в „Два патлака“ („2 Guns“) с Дензъл Уошингтън и Марк Уолбърг.

Снимал се е и в няколко телевизионни сериала, сред които „Спешно отделение“, „Анатомията на Грей“. Наскоро Фред Уорд се появи във втория сезон на поредицата на HBO „Истински детектив“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Велев: Няма мерки за компенсация и ръст на износа

В момента за предприятията няма мерки за компенсиране на свръхвисоките цени нито на електроенергията, нито на природния газ. По тази причина на 18 май бизнесът и синдикатите ще протестират. Това заяви Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). Той заяви, че данните за увеличения износ не […]