Правилата за продажба на употребявани автомобили се променят

NetNews

Едно интересно решение на руските власти, свързано с продажбата на автомобили, привлече вниманието ни. Става въпрос за доста по-улеснена покупко-продажба на употребявани автомобили, която ще влезе в сила от първи май, тази година. За съжаление разпоредбата важи за Русия, а у нас всичко си остава по старо му.

Както следва от заповедта на Руското министерството на финансите, сделката може да бъде изпълнена изцяло по електронен път. За да направите това, ще трябва да качите пакет от документи на уебсайта на държавната служба. Споразумението за покупко-продажба ще бъде заверявано с електронен цифров подпис (EDS).

Отбелязва се още, че електронната регистрация на сделката чрез „Държавни услуги“ ще бъде достъпна само за физически лица и само при продажба на употребяван автомобил. И най-важното е, че Държавната служба проверява и гарантира за изрядността на документите. Интересно решение, което не е трудно да се приложи и у нас, стига да има желание от властимащите, разбира се.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Математик: До края на другата седмица ще се усети ефектът от мерките

"Ефективното число, което казва един човек колко заразява беше стигнало 1.30 – сега е 1.15. Дай Боже да продължи да намалява, но то все още е над 1. Все още продължава експоненциалният ръст", коментира математикът Лъчезар Томов пред БНТ. Големият брой заразени води след себе си увеличение на хоспитализациите. При […]