Пребиха близнаците-милионери от Микрево

NetNews

Страх скова семейството на братята близнаци милионери от струмянското село Микрево, които спечелиха от Националната лотария през 2015 г. 1 600 000 лева, спортна кола и къща. Близнакът Светослав Аспарухов и членове на неговото семейство са били нападнати с метални прътове и бухалки от неговия съсед Кирил Узунов след леко ПТП, предаде struma.bg.

Силно уплашен за живота на семейството си, Светослав е потърсил репортер на медията, за да разкаже на какво са подложени заедно със семействата на братята му Ангел и Благовест Аспарухови. Ето и неговия разказ:

“На 1 март рано сутринта около 8 ч. аз, брат ми и племенникът ми станахме обект на посегателство, насилство и побой, нанесени ни от съседа Кирил Узунов и брат му Ненко със сина си Димитър.

Вследствие на това най-сериозно пострада по-голямият ни брат Ангел, който бе приет в хирургично отделение на санданската болница със счупени ребра. Със 7 шева в областта на главата бе и случайно притекъл се мъж от селото Любен, който искаше да успокои разярения Кирил Найденов Узунов. За да стане по-ясно какво точно предизвика агресията на Кирил към мен и близките ми, ще разкажа, че има предистория за имоти. Той иска да присвои част от наш имот, където живеем и за който имаме налични документи за собственост.

На първи март сутринта отидох с кола до Изипей, който се намира при хранителния магазин в селото, тъй като имах за изплащане печалба от 410 лв. вследствие на онлайн хазартна игра. Бях сам тогава и бързах да се върна, за да закарам моето дете и на брат ми на училище. Връщайки се да взема племенника ми от вкъщи, в района на магазина трябваше да пресека кръстовище и карах със съобразена скорост, когато видях спрял микробус “Мерцедес” пред мен, който изведнъж тръгна с пълна газ на заден ход и се заби в предницата на колата ми. Всичко стана за миг, много странно, сякаш като ме видя, този господин умишлено се заби в мен. Уплаших се от лекото ПТП и веднага слязох от колата да видя какво става. В този момент от буса излезе съседът Кирил, “въоръжен” с две метални пръта и бокс. Агресивно тръгна към мен и аз се уплаших, като го видях, и хукнах през полето да бягам до удома. Веднага се сетих, че най-вероятно ме е дебнал и нарочно се е блъснал в мен, за да създаде условия за побоища и изнудване. Всичко това се е записало и на камерите за видеонаблюдение на магазина.

Успях да избягам от лапите му и да се прибера у дома целият треперещ и в шок от случилото се, при което веднага позвъних на тел. 112, за да подам сигнала за цялата ситуация. С 16-годишния ми племенник, който ме чакаше да го закарам на училище, и по-големия ни брат Ангел тръгнахме към мястото на инцидента, за да изчакаме полицията. През това време Кирил пък викнал по телефона брат си Ненко и племенника си Димитър за подкрепление. Още като ни видяха там, нападнаха с бухалки брат ми и племенника, тъй като аз бях отишъл до колата. Брат ми е с множество синини по тялото и счупвания на ребра. Племенникът ми, който е под лекарско наблюдение, защото е с депресивно разстройство, е още по-зле след тази ситуация, в която станахме жертви на психическо и физическо насилие.

Съсед на Кирил и наш комшия – чичо Любен Найденов, който живее в непосредствена близост до всички нас, случайно минаваше и се опита да успокои разярените биячи, но те започнаха да го налагат безмилостно където сварят. Пристигнаха органите на реда от Струмяни и Сандански, както и линейка на Спешна помощ.

Брат ми и Любен ги закараха към болницата в Сандански – брат ми заради счупванията по гръдния кош беше приет, а на Любчо му обработили раната на главата, зашили я и го пуснали за домашно възстановяване.

Та пак да обясня, че според мен за цялата ситуация Кирил създаде предпоставка за лекото ПТП, което прерасна в саморазправа с нас заради това, че иска да присвои част от наше място, където ни е къщата и имаме документи за това. Той е бивш затворник, осъждан и излежал присъда в чужбина, синът му в момента е в затвора в Гърция. Братът на Кирил – Ненко, също е с криминално досие. Синът на Ненко, известен като Митко Лихвара, е в процес на съдебни дела за лихварство. Как да живеем спокойно оттук нататък, обградени от криминални типове, това са опасни хора. Преследват ни, за да ни изнудват за имоти, и Бог знае още какво искат от нас.

Временно спряхме децата от училище и детска градина след този инцидент. Страхуваме се от акъла им и от това, на което са способни. Само 2 дни преди инцидента Ненко и синът му Митко са пристигнали от Германия, под карантина са уж, но и това не ги спря да излязат с бухалки срещу семейството ми. Жена ми е в шок също.

Надявам се, че органите на реда и правосъдието ще снемат всички записи от видеонаблюдението на магазина и там ще видят всичко това, за което разказвам пред медията ви. 5 човека ни задържаха за 24 часа в РУ – Сандански. Два-три дни имаше засилено полицейско присъствие в селото, за да не стане някоя беля.

Дано не ни се случи нещо още по-опасно, страхуваме се за животите си”, разказа Светослав Аспарухов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прокуратурата недоволна от присъдата на Алекс от Гольовците

Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла протест срещу осъдителната присъда на Окръжен съд – Кюстендил спрямо 19-годишния А.Д., обвинен за извършено от него умишлено убийство и опит за убийство. Държавното обвинение счита наложеното на подсъдимия наказание от 19 години „лишаване от свобода“ за несправедливо занижено. При определянето му съдът не […]