Превозвачите освободиха входовете към София

NetNews

Входовете към столицата вече са освободени, след като жандармерия е наредила на протестиращите превозвачи да се оттеглят от пътните платна, предаде БНТ.

Към 21 часа тази вечер полиция и жандармерия са дошли при протестиращите превозвачи на входа на автомагистрала „Тракия“ и устно са им наредили да освободят пътното платно.

Превозвачите са поискали писмена заповед. Към 21.20 часа – 40 минути преди да изтече разрешителното им за протест, им е било връчено първото писмено нареждане за освобождаване на пътното платно.

Превозвачите са започнали поетапно да извеждат камионите и към 22.30 ч. цялото пътно платно на автомагистрала Тракия е освободено.

От Съюза на международните превозвачи съобщиха, че утре няма да има протест. Остава обаче готовност за национален протест на 18 май.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украински артилеристи пристигнаха на обучение в Германия

Украински войници са пристигнали днес в Германия за обучение за работа с артилерийската система „Панцерхаубице 2000“, съобщи ДПА, като цитира правителствени източници. Очаква се германската самоходна гаубица да се използва за противодействие на руските войски в Украйна. Машината включва оръдие, монтирано на верижно превозно средство, подобно на танк. Със стандартни […]