Превозвачите: Управляващите не ни чуват от ден първи

NetNews

Управляващите не ни чуват от ден първи. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Припомняме, че по-рано днес в София камионите и автобусите останаха на входа на града на бул. „Цариградско шосе“, тъй като не бяха допуснати от полицията да се придвижат към центъра за днешния протест.

Поканихме управляващите да дойдат при нас, но нито един от тях не се отзова. Ние сме тук и сме готови за диалог. Ако правителството иска да преговаря с нас, ние сме тук и утре, заяви Милтенова.

Ние предлагаме намаляване на цената на горивото за всеки български гражданин чрез намаляване на акциза и биодобавката. По отношение на тол таксата ясно сме заявили, че настояваме увеличението да се разглежда от 1 януари 2023 г., а не от 1 юли тази година, което ще се отрази изключително пагубно на бранша в настоящата кризисна ситуация, посочи тя.

Не сме имали за цел да обтягаме отношенията с правителството, търсим диалог, но за съжаление от 13 декември насам всичките тези срещи не са довели до нищо положително. Няма никакви мерки, въпреки заявките от страна на управляващите, каза още Магдалена Милтенова.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Румънец се удави при нощно гмуркане с бутилки край Ахтопол

Румънски гражданин се удави при нощно гмуркане с бутилки край Ахтопол, съобщава Флагман.бг. Тялото му изплува край Стария фар. Мъжът е пристигнал преди няколко дни в България с приятели гмуркачи. Групата била отседнала в хотел в Ахтопол и вече направили няколко експедиции в залива. При последната обаче румънецът, който иначе […]