Предизборно! Призив за организиране на референдум за миграцията!

NetNews

Френският кандидат-президент Мишел Барние, бивш еврокомисар и главен преговарящ по "Брекзит" от страна на ЕС, предизвика смут с острите си атаки срещу европейското законодателство, пише "Политико".

Според съобщения в медиите Барние призовал във Франция да бъде организиран референдум по въпросите на миграцията. Според него страната трябва да възвърне законодателния си суверенитет, за да не бъде повече субект на решенията на Съда на ЕС и на Европейския съд за правата на човека.

Той заявил това на сбирка на партията си "Републиканците" в град Ним. Барние се е мотивирал с това, че трябва отново да се изгради френското влияние, за да се възстанови равновесието по отношение на германското влияние, което е доминиращо".

По-късно говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер заяви: "Позицията ни за върховенството на закона е пределно ясна и важи за всички области. Договорите също са пределно ясни – убежището и управлението на миграцията са споделени компетенции между ЕС и страните-членки и юрисдикцията е на Съда на ЕС има върховенство над тях".

Мамер добави, че Съдът за правата на човека е в сърцето на Европа след Втората световна война и гарант за основните права на континента.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Партиите ще издигат кандидат-президенти до 29 септември

Партиите и коалициите ще подават заявления в Централната избирателна комисия за регистрация за насрочените на 14-ти ноември президентски избори до 17 часа на 29-ти септември – това предвижда приетата от ЦИК хронограма за предстоящия вот. Предизборната кампания започва на 15-ти октомври. Хронограмата е приета на основание на процедурата, предвидена в […]