Предлагат връщане на маските в общинските здравни заведения в София

NetNews

Маските да бъдат задължителни в общинските лечебни заведения, предлага зам.-кметът на София Дончо Барбалов. Той е изпратил писмо до управителите и директорите на общинските диагностично-консултативни центрове, многопрофилни и специализирани болници.

Причината за това е влошаването на епидемичната ситуация в град София, който вече е в жълтата зона на заболеваемостта от Covid-19, съобщава зам.-кметът, цитиран от БНР.

„Отговорността на всеки от нас към собственото и на близките ни здраве, изисква да правим всичко необходимо за ограничаване на разпространението на коронавируса. Само така може да се избегне преживяването на нов локдаун и блокаж на икономическия и социален живот“, написа Барбалов в профила си във Фейсбук.

По думите му, навременната диагностика от лекар и адекватното лечение още при първи симптоми на заболяването могат да предотвратят тежките последици от вируса.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Осъдиха 19 бивши офицери за престъпления срещу човечеството

Съд в Аржентина осъди 19 бивши военни офицери на дълги присъди затвор за престъпления срещу човечеството. Престъпленията са извършени по време на военните диктатури в страната в периода 1976-83 г., съобщава БиБиСи. Престъпленията включват насилствени изчезвания, убийства, изтезания и отвличания на деца, цитира news.bg. Сред осъдените беше генерал Сантяго Риверос, […]