Предприемач строи в чужд имот в центъра на голям български град

NetNews

Пловдивски бизнесмен копае и налива бетон в съседен имот на метри от Главната, без документи от "Централен". По сигнал на наемателя на разкопания имот, експерти от отдел „Незаконно строителство” на район „Централен”направиха спешна проверка и установиха, че строителните дейности се извършват в абсолютно нарушение на закона, без необходимите разрешителни.

Кметът на "Централен" Георги Стаменов заяви, че при проверката е установено, че има направен изкоп и излят бетон, за които от кметството не са издавали никакво разрешение. Изготвен е констативен протокол, който трябва да бъде връчен на собственика Мирослав Стамов, уточнява Trafficnews. Следващата стъпка е издаване на заповед за спиране на строителството в 14 дневен срок от връчването на констативния протокол. "Извършващият строителството твърди, че въпросният изкоп е в негов имот и той ще има възможност да докаже твърденията си в хода на проверката. В противен случай ще третираме действията му като навлизане в чужд имот", заяви Стаменов.

За случая са уведомени полицията и Районна прокуратура, където има образувана проверка. Процедурите, които гарантират обективност и справедливост обаче, в някои случаи могат да се превърнат в пречка за прилагането на закона.

Оказва се, че след проверката на експертите от район "Централен", строителната дейност в чуждия имот продължава да кипи. "Днес е сложен допълнителен кофраж и е докарана машина за наливане на бетон. Очаквам, че в понеделник тук ще намерим излята бетонна плоча, тъй като през уикенда институциите не работят и дори при сигнал няма да има кой да реагира. След това тези бетонни стени няма да могат да бъдат съборени, защото тогава същият този човек, който нарушава закона, ще каже, че събарянето ще подкопае неговата сграда. Влизаме в един параграф 22, в който за всички е ясно, че се върши нещо абсолютно незаконно, а въпреки това не се намира кой да го предотврати" коментира адвокатът на собствениците на заграбения имот – Паулина Христева.

От район "Централен" са опитали да връчат констативния протокол на Стамов, но той заявил, че е извън града. По този начин той може да спечели няколко дни, които са му напълно достатъчни да приключи строителството.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Енергиен експерт на Има такъв народ: Няма нужда от АЕЦ "Белене"

„Като част от партията на Слави Трифонов ние искаме една от модерните европейски тенденции на изместване на производството на електроенергия по-близко до потребителя“, каза пред БНР Иван Хиновски, бивш председател на Българския енергиен и минен форум, сега енергиен експерт към партия „Има такъв народ“. „Тоест този модел – да бъдат […]