Председателят на Военния комитет на ЕС не изключва във войната в Украйна да бъдат замесени и други европейски страни

NetNews

Председателят на Военния комитет на ЕС ген. Роберт Бригер не изключва във войната в Украйна да бъдат замесени и други европейски страни. Той бе изслушан от членовете на Подкомисията за сигурност и отбрана в Европейския парламент.

Думите му бяха в отговор на въпрос на българската евродепутатка от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева. Тя го попита каква е възможността в конфликта да се окажат замесени балтийските страни, Полша, България и Румъния.

По думите му, колкото по-единен е ЕС в подхода си за отбраната на Украйна, толкова по-големи са шансовете войната да има край, приемлив и за нея, и за Европа.

Оглавяваният от Роберт Бригер комитет е най-висшият военен орган в Съвета на ЕС. В него влизат началниците на отбраната на страните членки.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ето колко пари от 2007 година сме усвоили от ЕС

Над 22 млрд. лв. европейски средства е усвоила България за периода от 2007 до 15 юни 2022 г., показват данните на Института за пазарна икономика (ИПИ). „Това е сумата на всички изплатени пари по проекти, финансирани от структурните и ко-хезионните фондове на ЕС от началото на 2007 година, в това […]