Представители на Турция и Армения се срещнаха във Виена

NetNews

Трета среща на между специалните представители на Турция и Армения Сердар Кълъч и Рубен Рубинян в рамките на процеса за нормализиране на отношенията се състоя днес във Виена, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Първата среща на специалните представители за диалога се състоя на 14 януари в Москва, а втората – на 24 февруари във Виена. Освен това външните министри на двете страни се срещнаха в рамките на дипломатическия форум в Анталия през март.

Процесът между Турция и Армения се води с цел пълно нормализиране на отношенията и се осъществява в координация с Азербайджан, отбелязва турската държавна телевизия.

Въпреки общата граница Армения и Турция нямат дипломатически отношения. През 2009 г. в Цюрих външните министри на двете страни подписаха протоколи за установяване на дипломатически отношения и за принципите на отношенията си, но тези документи не бяха ратифицирани от никоя от страните.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Секси инфлуенсърка прави „големи ръки“ със сладки макарони (ВИДЕО)

Фитнес инфлуенсърката Хайди Сомърс засне най-противоречивата си фотосесия до момента, като съчетава в едно спорта и сладките макарони за неудоволствие на онези със слаби ангели. Блондинката прави „големи ръки“ с помощта на два гигантски макарона, което трябва да признаем, че ни подейства някак хипнотизиращо. В останалите си публикации дотук Сомърс […]