Пред Военноисторическия музей в Киев поставиха нов експонат – свален руски Су-25

NetNews

Военните трофеи, които украинските въоръжени сили си завоюваха във войната срещу руския агресор, ще попълнят колекцията на Националния военноисторически музей в Киев, предаде агенция УНИАН.

Пред музея беше поставен нов експонат – свален щурмовик Су-25СМ на „безаналоговата“ руска армия. Опашката на сваления самолет вече краси улицата пред музея. Наскоро Киев обяви, че потопеният руски кораб „Москва“ в Черно море вече е част от подводното културно наследство на Украйна.

От ръководството на музея обявиха, че трофеят е символ на героичната съпротива на украинската армия срещу агресора, който предприе пълномащабна инвазия на 24 февруари. Въпросният руски самолет е бил свален в Макаровския район на Киевска област, в която врагът беше разгромен от украинската армия и избяга обратно в Русия и Беларус.

В момента руската окупаторска армия е съсредоточила усилията си в Донбас. Въпросният военен самолет Су-25СМ е участвал в бомбардирането на Ирпин. По данни на украинското Министерство на отбраната от началото на инвазията 23 500 руски войници са намерили смъртта си на украинска земя. Унищожени са 1026 руски танка, както и 192 самолета. Москва не разкрива броя на убитите руски войници в Украйна. Кремъл все пак призна, че търпи тежки загуби.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Фенове беснеят след ранната отпуска на голяма част от звездите на Байерн Мюнхен

Байерн Мюнхен спечели десетата си поредна титла на Германия, но тя дойде по-скоро от факта, че липсваше конкуренция в Първа Бундеслига. В последния си мач „баварците“ загубиха от Майнц 05 с 3:1, а след мача Юлиан Нагелсман разпусна тима до 3 май. Част от звездите в отбора решиха да се […]