Пред война ли е Беларус : подготвят военните си за прехода от мирно към военно време

NetNews

Във въоръжените сили на Беларус започна обучение по бойна готовност, военнослужещи се обучават в прехода от мирно към военно време. Това съобщиха от Министерството на отбраната на републиката, предаде БЕЛТА.

Отбелязва се, че занятията по бойна готовност бяха организирани след следващото повикване на военна служба и преминаването на програмата за първоначална военна подготовка от новодошлите.

Различни категории военнослужещи, поделения, военни части, формирования и органи на военното командване и управление ще преминат поредица от специализирани обучения, насочени към „прилагане на мерки за преминаване от мирно във военно време“, съобщиха от ведомството, цитирано от Лента.ру.

От министерството допълниха, че обучението се провежда в съответствие с плана за обучение на Въоръжените сили през учебната 2021/2022 година.

По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко оцени мощта на републиката от военна гледна точка и каза, че „тя е доста способна да устои на най-големите държави“. В съвременните условия изходът от военните действия според него не зависи толкова от размера на армията, пише Лента.ру.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Меган и Хари показаха за пръв път дъщеря си Лилибет (СНИМКА)

Меган и принц Хари показаха за пръв път дъщеря си Лилибет. Щастливите родители използваха като повод първия рожден ден на момиченцето и публикуваха снимка от партито, което съвпадна със завръщането на семейството в Лондон, съобщи dariknews.bg. Те прекараха няколко дни в Обединеното Кралство, за да се включат в тържествата по […]