Президентската институция започна дарителска кампания за стипендии

NetNews

Президентската институция започна дарителска кампания в рамките на инициативата „Подкрепи една мечта“. Набраните средства се разпределят през ноември месец като еднократни стипендии за отлични ученици в 12 клас и студенти в първи курс, които са настанени в социални услуги. Тази година 25 младежи, израснали без родителски грижи, ще кандидатстват във висше училище или професионален колеж, като интересът им е насочен към специалностите социални дейности, педагогика, психология, бизнес администрация, медицина, икономика, програмиране и журналистика.

„Подкрепата на дарителите през годините, дори и в трудната 2020-а, ни дава възможност да помогнем със стипендия за образование на тези млади хора, които въпреки житейските трудности, имат амбиция за успех чрез знание. Убеден съм, че по-доброто образование дава равен старт на младежите в неравностойно положение“. С тези думи президентът Румен Радев отправи призив за участие в дарителската кампания в подкрепа на бъдещите студенти от випуск 2021.

Организациите, фирмите и гражданите, които ще дарят средства за инициативата „Подкрепи една мечта”, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01

BIC BNBGBGSD

Банка БНБ

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нинова: Лъжа е, че БСП ще издига Първанов за президент

Ако си мислите, че и тази кампания за избор на народни представители ще превърнете в измислен конфликт БСП – президент, много се лъжете, подчерта лидерът на БСП. "Виждам, че манипулаторите не спят и предлагат второ издание на един и същи сериал. Уж случайно някой споменал, че новата голяма коалиция вляво […]