Президентът: Земеделците трябва да вземат максимални обезщетения

NetNews

Пред фермери от пловдивското село Белозем, чиято продукция беше унищожена от градушка, президентът Румен Радев заяви, че до края на годината трябва да бъдат получени обезщетения в максимален размер.

„Както се ангажира министерството на земеделието, да получите обезщетения в максимално възможен размер. Да се отчетат индивидуалните особености на всеки един стопанин, защото вие имате различни договори за организация, знам. И трето, много е важно тази помощ да бъде изплатена възможно най-бързо, категорично до края на годината, за да може вие да възобновите цикъла за следващата година, което за вас е изключително важно“, каза държавният глава, цитиран от БНР.

Заместник-министърът на земеделието Явор Гечев заяви от своя страна, че в министерството разполагат само 2 млн. лева за обезщетения. Той изрази очакване необходимите средства да дойдат по линия на актуализацията на бюджета, където са заложени 15 млн. лева за пострадалите от градушката производители.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разкрития за спешното хоспитализиране на Митьо Очите

За пореден път щастливата звезда, под която е роден Димитър Желязков-Очите на 19 септември 1972 г., го спаси от сигурна смърт – този път след нечовешко предозиране с анаболни препарати и последвало успокояване на напрежението с най-тежкото успокоително – диазепамов препарат. Флагман.бг събра информация за причините, поради които около 18 […]