Президентът оповести кога ще почнат консултациите за нов кабинет

NetNews

Президентът Румен Радев ще започне консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на ново правителство, след като Кирил Петков подаде оставката на действащия кабинет в Народното събрание. Това съобщиха от пресцентъра на Президентството. Ето текста на съобщението:
„В отговор на отправени въпроси към прессекретариата какво предвижда Конституцията на Република България след гласувания вчера от Народното събрание вот на недоверие към правителството, информираме, че: Държавният глава ще започне консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на ново правителство след като министър-председателят подаде оставката на действащото правителство в Народното събрание в съответствие с чл. 89 от Конституцията“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Гьоков: 500 000 души ще придобият дигитални умения

„Очакваме до средата на 2026 г. 500 000 безработни и заети да придобият дигитални умения и поне 100 000 безработни и работещи да получат възможност за валидиране на дигитални умения. За целта ще бъде изградена виртуална платформа за обучение в електронна среда по проект на Министерството на труда и социалната […]