Президентът ще се срещне с председателя на Надзорния съвет на Инвестиционния фонд към „Три морета“

NetNews

От 15.00 часа на бул. „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще се срещне с председателя на Надзорния съвет на Инвестиционния фонд към Инициативата „Три морета“ Беата Дашинска-Музичка, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Инициативата „Три морета“ е политически проект на 12 европейски държави-членки на ЕС, на ниво държавни глави, лансиран през 2016 г. В него участват България, Австрия, Хърватска, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения.

Инициативата се развива като прагматична платформа за сътрудничество с основен фокус задълбочаване на интеграцията на страните от региона между Балтийско, Адриатическо и Черно море и създаване на по-голяма свързаност между тях по линията Север–Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнеса.

Целите на Инициативата са: икономически растеж, получаване на инвестиции, енергийна сигурност, геополитическа сигурност, дигитална свързаност, борба с климатичните промени.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Официално: ПСЖ привлече Хакими от Интер за 60 милиона евро

ПСЖ обяви официално привличането на Ашраф Хакими от Интер за 60 милиона евро. 22-годишният мароканец премина медицински прегледи и подписа договор с парижани до лятото на 2026 година. В касата на "нерадзурите" могат да влязат още 10 милиона евро под формата на бонуси при определени резултати на Хакими с новия […]