Прекръстиха площада около посолството на САЩ в Москва на „Донецка народна република“

NetNews

Площадът около посолството на САЩ в Москва е прекръстен на „Донецка народна република“, се разбира от указ на кмета на града Сергей Собянин, публикуван на неговия уебсайт, пише ТАСС.

Както се съобщава на официалния сайт на кмета на Москва, посолството на САЩ в Русия сега ще има нов официален адрес. Дипломатическата мисия се намира на следния адрес: Руската федерация, град Москва, вътрешноградска територия на общинския район Пресненски, площад на Донецката народна република, сграда 1, номера 1-9. Преди това посолството на САЩ се намираше в Болшой Девятински площад. Старите адреси на обектите бяха анулирани.

Пресслужбата на кмета и правителството на Москва отбеляза, че в момента московското правителство получава заявки от депутати на Московската градска дума и граждани с предложение да се даде името на един от градските обекти „Площад на Луганската народна република“. Решението за избора на местоположението на бъдещия площад на ЛНР ще се вземе чрез гласуване в интернет.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Южна Корея се сближава с НАТО

Южна Корея планира да сформира дипломатическа мисия към НАТО в Брюксел, съобщава „Ройтерс“. Причината е амбицията на Сеул да засили партньорството си с Алианса и да играе по-голяма роля на световната сцена. Говорейки за планираното присъствие на президента Юн Сук Йел на среща на НАТО този месец, съветникът по националната […]