Премиерът Кирил Петков назначи още трима заместник-министри

NetNews
Премиерът Кирил Петков назначи още трима заместник-министри

Снимка: БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени трима заместник-министри, съобщиха от Министерския съвет.

Андрей Цеков е назначен на длъжността заместник-министър на финансите. Цеков е магистър по „Право“ от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Притежава и следдипломна квалификация по строително право от ФИДИК. Придобива следдипломна квалификация по Бизнес право на Европейския съюз със специализация в „Защита на конкуренцията“ в Amsterdam Law School, Нидерландия, и следдипломна квалификация по Стратегическо управление – Специализирана програма за висши управленски кадри към Станфордския университет, САЩ. Притежава богат професионален и управленски опит в частния сектор, натрупан в областта на управление и контрол на инвестиционни проекти в проектирането и строителството, администриране на строителни договори, управление на искове и разрешаване на спорове в инвестиционния процес и защита на конкуренцията. Бил е член на Управителния съвет  (2014 – 2016 г.) и на Контролния съвет (2016 – 2021 г.) на Камарата на строителите в България. Съосновател и член на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на проекти в строителството (2015 – 2021 г.).

Карина Ангелиева е назначена на длъжността заместник-министър на иновациите и растежа. Ангелиева има магистърски степени по европейска интеграция и съвременна история от Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През 2001 година започва работа в Министерство на образованието и науката, където работи по теми, свързани с присъединяването на България към ЕС, европейски програми и политики, свързани с изследвания, иновации и развитие и др. В периода 2008-2013 година е заемала позициите директор на Съвместния иновационен център към Българската академия на науките, експерт „Управление на проекти“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и координатор в Агенцията за устойчиво развитие. Карина Ангелиева е била  главен директор на „Структурни фондове и международни образователни програми” към Министерството на образованието и науката и през 2013 г. заема позицията на съветник към Постоянното представителство на България в ЕС в Брюксел в сектор образование, научни изследвания и иновации. От 2018 г. Карина Ангелиева е работила като заместник-министър на образованието и науката, като отговаря за развитието на научните изследвания, европейските програми и международни отношения.

Димитър Данчев е назначен на длъжността заместник-министър на икономиката и индустрията. Димитър Данчев е икономист по образование, придобива  образователно-квалификационна степен “бакалавър” по Международни икономически отношения от УНСС София, както и образователно-квалификационна степен „магистър“ по социалните и икономически науки от Икономически университет Виена, Австрия. Бил е народен представител в 44-то и 46-то Народно събрание. В годините преди това е работил в частния сектор на ръководни позиции, както и към Министерството на икономиката и енергетиката като ръководител на службата по търговско-икономически въпроси – гр. Мюнхен, Германия.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Коледна гора – в Стара Загора отредиха място за засаждане на елхите

Снимка: Община Стара Загора Община Стара Загора за четвърта поредна година отреди специален терен, на който след Коледните и Новогодишни празници да бъдат засадени живите елхички на жителите на града. След като миналата година място за това бе отредено в парк „Загорка“, сега парцелът, който е избран, се намира в […]